Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Zonguldak Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon Kararı

20 Haziran 2022

Zonguldak Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon Kararı

 

 

1- İlimiz merkezinde kurban satış yeri; Bülent Ecevit Caddesi, 69 Ambarlar Mevki (eski Papila Madencilik Deposu) olarak belirlenmiştir.

2-İlimiz merkezinde kurban kesim yeri olarak Belediye Mezbahanesi tespit edilmiştir.

3-Kurbanlık hayvanların satış yerine girişinin yapılmadan her satıcıya belediye tarafından “Kurban Satış Yeri Taahhütnamesi” imzalatılacak, onay alanların satış yerine girmeden kontrolü belediye ekiplerimizce yapılacaktır.

4-Kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşlarımızın kulak küpesi bulunmayan hayvanları satın almamaları ve aldıkları kurbanlık hayvanlarda alınan tüm önlemlere rağmen hastalık şüphesi uyandıracak belirti gördükleri takdirde kurban satış ve kesim yerinde bulunan resmi görevlilere müracaat etmeleri gerekmektedir.

5-Mezhaba ve kurban kesim yerlerinde kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi randevu sistemiyle yapılmalıdır.

6-Kurban satış ve kesim yerlerinde COVİD-19 salgını ile mücadele çalışmaları çerçevesinde salgının seyrine göre tedbir alınmalıdır.

7-Başta kist hidatik, şarbon, bruselloz, kırım Kongo kanamalı ateşi, tüberküloz gibi hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar olmak üzere toplum ve çevre sağlığı, etin usulüne uygun işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatın çöpe atılmaması, evcil ve yabani hayvanlara verilmemesi konusunda vatandaşlar aydınlatılmalıdır.

8-Kurban kesen ve hayvanı yüzerek et taksimi yapan kimselerin etle temas eden uzuvlarında yara olmaması, bu durumda olanların kesim, yüzme ve et taksimi işini yapmaları zorunlu ise hijyenik eldiven kullanmaları, elde yara olduğu halde eldiven kullanmadan kesim işlemi yapılmışsa bu etlerin çok iyi pişirildikten sonra tüketilmesi hususunda vatandaşlar bilgilendirilmesi ilan olunur.